ok stop cite psl panas kite cite pasal makanan plak...menu2 yg saba update berderet ni..semua menu tertunggak..bukan ape...saba xsempat nk edit picture manyak2 due tuh siapkan surprise utk ottosan ni..alhamdulillahh semua ok..dan ottosan happy..
"ureshiii ne okaasan........."..kata ottosan ..bini pon kembang...ok layan resepi yer...tori no karaage...kalo nk makan kt jepon ni sure laa xle nk makan kan...ayam xsembelih...kalo tgk terliur maka kene laa buat sndri...resepi?? oh....dr kitab jepon la...buku traditional japanese recipe book....ok layan...
Tori No Karaage / Japanese Style Fried Chicken
Source: Traditional Japanese Recipe Book
Bahan-bahan:
2 chicken thighs BONELESS
12 gm shishito sweet green peppers
1/2 lemon
50 ml syouyu
1 tbsp gula
1 tsbp bawang putih | chopped
1 inchi halia | diparut
minyak utk menggoreng
sedikit garamsedikit katakuri ko | saba pakai tepung beras ...kalo xdak..tepung kfc pon ok..
Cara Memasak:
# Ayam dipotong dadu dan dibersihkan.
# Rendamkan ke dalam campuran syouyu, garam,gula,green peppers,bawang putih, dan halia selama 30 minit
# Kemudian gaul ayam dengan tepung dan goreng dengan minyak yg panas hingga kekuningan atau masak.Angkat dan toskan. Ketepikan
# Sedia dihidangkan...semasa nak makan bru perahkan lemon.
ni laa kitab jepon tuhh |
ade step by step..in nihonggo dan eigo |
tori no karaage section |
No comments:
Post a Comment