Assalamualaikum wbt..
ini pon samaa n3 tertunggak...bape kali nk tertunggak daaa kt blog kite nihh huhuhuh....kite xnk ckp bykler...kite sbny tgh buat projek nih...tgh duk dalam oben lg...kang hangussendiri gigit jari..ok layan resepi yer..kite seperti biase masuk umah org nyelam sambil minum air...sambil nyelam sambil rembat resepi hihih...resepi dr umah kak ika...dan resepi asal dr kak lily..ijin kopipes kt sini lak yer...
BISKUT KACANG MAZOLAResepi Asal: KAK LILIDVALLEY MyR
Source: Kak ika ijayuji
Bahan-bahan ( 1 balang )
200gm tepung gandum
kacang tanah-goreng tanpa minyak dan kisar halus
100 gm gula -kisar halus
1 botol kecil Minyak mazola/secukupnya
Kuning telur
Cara-cara
Di dalam mangkuk besar gaul sebati tepung, gula dah kacang kisar.
Tuangkan minyak mazola sedikit sedikit dan uli adunan hingga menjadi doh yg lembut.
Bentukkan doh mengikut citarasa dan susun didalam loyang yg telah di lengser dgn mentega.
Sapukan atasnya dgn kuning telur dan bakar didalam oven hingga masak kekuningan.
ada jual minyak mazola de dkt suni kak..huhu..dulu2 masa nak raya selalu gak mak buat kuih mazola ni..saya dgn adik2 tolong buat bentuk je la..sapu kan telur..yang bancuh mak.eheee
ReplyDeleteアヌム ちゃん
ReplyDeleteheheh ade bwk sikit..tp x xcukup tmbh minyak jagung jeon sikit hihihih
saba, nxt time letak garam sikit :D ada kakak sorang tu bgtau kalau letak secubit garam lagi sedap rasa dia :D akak baru beli kacang sangan, ingat nak buat lagi wakakaka...
ReplyDeleteijayuji..
ReplyDeleteooyeke...patot mak kite pon ckp gitu....die ckp ltk garam sure jd lg lemak berkrimm hihih..xpe..kite test resepi ni...len kali kite derhaka lagi.hihih....amboi berkuih mazola lg akak yer....kite kemaruk melting almond nih da habis....gigit jar nk makan lg..