RESEPI TAMAGOYAKI
source : hanamemories.blogspot.com
Bahan-bahan
- 4 biji telur
- 3 sudu besar stok dashi
- 2 sudu kecil gula - manis ikut suka
- 1 sudu kecil tepung katakuriko - bancuh sedikit dgn stok dashi utk mendapatkan tekstur telur yang halus - masa nih hana tak buat | ni pon saba xbuat
- Optional - boleh tambah nori halus, seaweed, cendawan, crabstick or etc | saba ltk negi jek..
- Sediakan pan tamagoyaki. Panaskan dan sapu dengan sedikit minyak.
- Satukan semua bahan tamagoyaki dan kacau sebati. Tuang sesenduk ke dalam pan dan biarkan masak seketika.Kemudian gulung dan biarkan di dalam pan.
- Kemudian sapu pan lagi dengan minyak.
- Ambil sesenduk lagi adunan telur dan tuang, ratakan. Gulung lagi dan buat sehingga habis.
- Angkat dan potong.
No comments:
Post a Comment