Monday, June 27, 2011

Fruity Bread Triffle

Assalamualaikum wbt...

dah petang br dpt nk bersiaran balik kan....da name surirumah ade2 je keje nk buat...arini duk sibuk benihkan anak pokok kangkung..alhamdulillah da subur dah...cili pon dah makin besar...hihih suke...ni menu semalam...dessert ni simple sambil pejam mata pon boleh buat....aikkk canne tuh....tergode tgk kt umah kak umi kuantan tapi resepi asalnye drpd..umah Treat and Trick

ok akak2 semua halalkan resepinyerr yer...sedap bangattt.....kpd yg ade masalah penghadaman boleh cube ni..sy da try kt hubby...mujarab...hihih

FRUITY BREAD TRIFFLE

Source: Treat n Trick
Terjemahan: Ummi @ Home Sweet Home

Bahan:-
  • 4 keping roti putih/roti wholemeal - sapu mentega dan jem, potong kiub
  • 2 biji pisang saiz sedang - dilecek
  • 1/2 - 3/4 cawan buah peach - dicincang
  • 150 ml plain yogurt
  • sirap dari buahan dalam tin
Cara-Cara:-
  1. Susun roti yang dipotong kiub di bahagian bawah gelas tinggi.
  2. Basahkan dengan sirap buahan biar rata dan roti tenggelam sedikit.
  3. Lapiskan dengan pisang lecek dan buah peach yang dicincang tadi.
  4. Tutupkan dengan yogurt dan letakkan hirisan buah peach.
  5. Sejukkan di dalam peti sejuk sekurang-kurangnya 1 jam sebelum dihidang
okkkkk selamat mencube yer.....mekasih kpd empunyee resepi...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...