sup cendawan tiram |
menu ni mgu lepas punyer..kite masak simple2 jek coz nk kurangkan makan makanan berlemak...eceli cendawan tiram feveret 1 family n wajib ade hari2..kalo xsup..goreng kfc...hhehe...ok layan resepi yer...kite culik dr myresepi mummy miriel izin kopipes disini yer....
Bahan-bahan
- 300g cendawan tiram (dikoyak)
- 100g udang @ cebisan isi ayam @sotong | saba letak isi ayam
- 1 pokok daun sup (dicincang)
- 1 pokok daun bawang(dipotong pendek@cincang)
- 2 cawan air untuk merebus
- garam secukup rasa
- serbuk perisa secukup rasa
- 1 ulas bawang putih(dihiris)
- 3 ulas bawang merah(dihiris)
- 1/2 biji carrot dipotong memanjang dan halus | ni saba tambah
Cara-cara
- basuh semua sayuran kemudian toskan
- panaskan minyak dan tumiskan bahan dihiris dan udang/ayam/sotong.tumis sehingga naik bau.
- masukan air sehingga mendidih.
- masukan cendawan tiram dan lobak merah.
- tambahkan garam an serbuk periksa secukupnya.biarkan sehingga mendidih semula.sedi untuk dihidangkan.
No comments:
Post a Comment