dr majalah rasa |
Bahan - bahan:
100 gm tepung gandum
3 biji telur | suhu bilik
90 gm gula
1/2 sudu esen vanilla | saba pakai esen ros
1/2 sudu serbuk penaik
sedikit jem | ikut citarasa saba pakai strawberry
10ml choc emulco | ni saba tambah utk buat celoreng
Cara Memasak:
- Pukul telur dan gula hingga kembang
- Masukkan esen vanilla / ros dan serbuk penaik. Kacau rata
- Kemudian masukkan tepung gandum sedikit demi sedikit( saba ayak dulu tepung tuh). Pukul lagi hingga sebati
- Sapukan minyak pada loyang empat segi dan dilapisi dengan kertas minyak
- Tuangkan adunan dan bakar selama 10 -20 minit.
- Sapukan jem merata di atas permukaan dan lapislah sehingga menjadi 4 lapisan.
- Sejukkan dahulu bahulu dan sedia utk dinikmati.
ok sekian dahulu...selamat mencube yer.........jaane~
No comments:
Post a Comment