portugese egg tart ...yummmyy |
Source: skyblue myresepi
izinkan kite mengkopi resepi ni yerr skyblue...tart ni kite buat last weekend....menggunakan pastry yg da lame beli dan kejung beku dlm peti...kesian tgk...last2 terpk nk portugese egg tart..eceli kite ade resepi tart ni jgk tp buku bahasa jipun...tertinggal kt japan la plak....so tpakse laa menggodek myresepi nk buat tart nih..neway tart ni sgt sedap bg org yg xdak gigi...xdek laa sakit sgt gusi nk gigit kan.....hehe......kecian bapak saye....dpt tart ni br laa nampak die leh merasa nk makan tart hehe...layankan resepi yer...
- 1 keping Puff Pastry | saba pki jenama KAWAN
- *Bahan-bahan A*
- 1/4 cawan Gula Halus
- 1/4 cawan Susu Cair atau Susu Segar
- 1/4 cawan Whipping Cream
- 3 biji Telur Kuning
- 1/4 sudu kecil Vanilla Extract
Cara-cara
- Panaskan oven, 200ºC.
- Masukkan semua bahan-bahan A dalam mangkuk dan pukul sampai sebati. Ditapis dan diketepikan.
- Potongkan puff pastry kepada 6 keping bentuk bulat. Cucuk permukaan puff pastry yg telah dipotong dgn garpu.
- Masukkan puff pastry yg dipotong ke dalam tin muffin.
- Isilkan campuran telur ke dalam setiap puff pastry 3/4 penuh.
- Bakar selama 20 minit. Biar sejuk dalam tin muffin selama 5-10 minit sebelum dikeluarkan.
alamakk nmpk sgt plakkk itamnyerrrr ok selamat mencube yer...... |
No comments:
Post a Comment