BROWNIE COKLAT & WALNUT |
BROWNIE COKLAT & WALNUT
Source: Majalah RASA
Bahan2...
- 100 gm coklat masakan, dicincang
- 80 gm tepung gandum
- 2 sudu besar serbuk koko--- diayak bersama gandum
- 90 gm gula kastor
- 2 biji telur a
- 1 sudu besar krim
- 90 gm minyak jagung
- 50 gm walnut yg telah dibakar
- Cairkan coklat dgn kaedah double boil atau gunakan microwave.
- Putar tepung, gula, serbuk koko,dan minyak jagung sehingga sebati sahaja dan tak perlu kembang.pastikan adunan tidak berketul2.
- Masukkan walnut ke dalam adunan tadi dan kacau rata dgn menggunakan spatula.
- Tuangkan adunan ke dalam loyang bersize 9" yg telah digris.
- Bakar pd suhu 175 degree selamat 20 minit atau sehingga masak.sejukkan.
- Hias dgn coklat ganache di seluruh brownie.Potong kecil dan hias mengikut kesukaan anda...
ok selamat mencuba yeeee........
No comments:
Post a Comment