| BROWNIE COKLAT & WALNUT | 
BROWNIE COKLAT & WALNUT
Source: Majalah RASA
Bahan2...
- 100 gm coklat masakan, dicincang
 - 80 gm tepung gandum
 - 2 sudu besar serbuk koko--- diayak bersama gandum
 - 90 gm gula kastor
 - 2 biji telur a
 - 1 sudu besar krim
 - 90 gm minyak jagung
 - 50 gm walnut yg telah dibakar
 
- Cairkan coklat dgn kaedah double boil atau gunakan microwave.
 - Putar tepung, gula, serbuk koko,dan minyak jagung sehingga sebati sahaja dan tak perlu kembang.pastikan adunan tidak berketul2.
 - Masukkan walnut ke dalam adunan tadi dan kacau rata dgn menggunakan spatula.
 - Tuangkan adunan ke dalam loyang bersize 9" yg telah digris.
 - Bakar pd suhu 175 degree selamat 20 minit atau sehingga masak.sejukkan.
 - Hias dgn coklat ganache di seluruh brownie.Potong kecil dan hias mengikut kesukaan anda...
 
ok selamat mencuba yeeee........
No comments:
Post a Comment